Copyright © 2011 speedcubing.com
Elke hoek heeft drie zijden en dus drie kleuren stickers.
Je gaat elke hoek apart goed kantelen. Dit doe je in twee stappen. Je parkeert eerst een hoek en je zet de hoek op een andere manier weer terug. Dit principe is uitgelegd op de pagina "Kantelen".

Hieronder zie je schematische afbeeldingen van de hoekenstanden die je tegen kunt komen, de gelebalkjes is de plek van de gele sticker en betekend het hoekstukje is tegen de klok of met de klok mee gekanteld.

Kantelen van de Hoeken op de Rubik's   CUBE
           Speedcubing.com's
Workshop Rubik's Cube Site
Parkeer het eerste hoekstukje:
Als de hoek een gele sticker rechts heeft zoals hier beneden, begin je net zo als bij het parkeren van het hoekstukje (zie stap 7 "Hoeken plaatsen"). Zet de hoek die je goed wilt zetten rechtsvoor.
Parkeer een hoek uit de bovenste "gele" laag in de onderste witte laag. Hierbij kies je als "vrije" plaats links onder achter. Dit doe je als volgt.


Parkeer een hoek:
Het eerste hoekstukje (in notatie vorm R' D2 R).

Nu de hoek geparkeerd is, ga je hem kantelen. Dit doe je op dezelfde manier als parkeren, maar dan met het voorste vlak, je gaat achteruit in parkeren. Dit doe je als volgtNu deze hoek goed staat, ga je de "schade" ongedaan maken.
Je kiest eerst een andere hoek die nog gekanteld moet worden en zet die rechts voor (in notatievorm U of U2 of U' ).

Achteruit inparkeren:
Zet het eerste hoekstukje anders terug via het voorste vlak en kantel hem op zijn plek     
(in notatievorm  F D2 F').
Als de gele sticker nu voor zit zoals boven dan is de volgorde:
Achteruit uitparkeren: het eerste hoekstukje zet je anders terug en je kantelt hem op zijn plek (in notatievorm  F D2 F').
Parkeer een hoek:        het eerste hoekstukje (in notatievorm R' D2 R)
Kies een ander hoek:    (in notatievorm U of U2 of U' ).
Parkeer een hoek:        Een ander hoekstukje (in notatievorm R' D2 R)
Achteruit inparkeren:  het andere hoekstukje zetten we anders terug en kantelen hem op zijn plek (in notatievorm F D2 F' ).

Hieronder kun je zien hoe dit gaat. Druk op de       knop om een draai-voorbeeld te bekijken


Dan ga je achteruit inparkeren. Dit doe je als volgt.

Achteruit uitparkeren: het eerste hoekstukje zetten we anders terug via het voorste vlak en kantelen hem op zijn plek (in notatievorm  F D2 F'). Dit zijn dezelfde handelingen als achteruit inparkeren
Parkeer een hoek: Het eerste hoekstukje (in notatievorm R' D2 R).

Als er nog hoeken zijn die gekanteld moeten worden, kies je een hoek die je goed wilt zetten rechts voor als de gele sticker van de hoekrechts zit is het net als het parkeren van het hoekstukje.