Copyright © 2011 speedcubing.com
Dit is dus wat je doet als bovenstaande de beginstand is.
Parkeer een hoek uit de bovenste gele laag in de onderste witte laag. Hierbij kies je als "vrije" links onder achter en je start met parkeren met de hoek die rechtsvoor zit in de bovenlaag. Dit doe je als volgt.

Parkeer een hoek: het eerste hoekstukje (in notatievorm R' D2 R).
                        in dit voorbeeld match hier is dit de hoek linksachter met de groene sticker

Plaatsen van de Hoeken op de Rubik's   CUBE
Stap 7

Bij de laatste stap begin je met de bovenlaag. Hierin staan de randen al op hun plaats.
De hoeken verwissel je van plek zonder de rest van de kubus door elkaar te draaien. Je kunt namelijk heel gemakkelijk twee hoeken van plek wisselen. Als je deze wisselingen herhaalt, kun je twee maal twee of drie hoeken wisselen. Het principe is uitgelegd op de pagina "Wisselen"

           Speedcubing.com's
Workshop Rubik's Cube Site
Hieronder kun je zien hoe dit werkt. Druk op de       knop om een draai-voorbeeld te bekijken
Onderstaand zijn schematische afbeeldingen van de hoekenstanden die je tegen kunt komen als nog niet alle hoeken goed staan.
Match een randstukje in het bovenvlak met de stickerkleur van het hoekstukje links achter. Draai het randstukje met deze kleur in het bovenvlak zodat deze rechts zit, in dit geval het bovenvlak een kwartslag met de klok mee draaien; dit kan dus ook een halve slag of tegen de klok in zijn (U of U2 of U').

Oplossing om hoeken te plaatsen in het kort
Herhaal net zolang tot dat alle hoekstukjes goed staan:
Parkeer een hoek: het eerste hoekstukje (in notatie vorm R' D2 R).
Match een randstukje in het bovenvlak met de stickerkleur van het hoekstukje links achter.

Het kan gebeuren dat, nadat je twee hoeken op hun plaats gezet hebt, er geen gele hoek in de parkeerplaats staat; ze staan nu allemaal in het gele bovenvlak. Draai dan het gele bovenvlak totdat er weer een hoekstukje boven staat dat nog niet goed zit; plaats deze dus weer rechtvoor. Ga dan vanaf hier verder: parkeer een hoek, match een randstukje