Welcome to theWorkshop Rubik's  CUBESite
Deze workshop is gemaakt ter gelegenheid van de NEMO Amsterdam Open 2011 Rubik's cube competitie. De oplossingsstrategie die tijdens de workshop wordt behandeld, is bedacht door Ron van Bruchem en Ton Dennenbroek. Zij zoeken al dertig jaar naar telkens nóg snellere manieren om de Rubik's cube op te lossen. En slagen daar ook in.

In de workshop Rubik's cube demonstreren ze dat je het oplossen van de Rubik's cube als het oplossen van een aantal afzonderlijke puzzels kunt zien.
Ze leggen de zeven stappen uit waarmee je de Rubik's cube kunt oplossen. Het is weliswaar niet de snelste methode, maar hij laat wel goed zien hoe je wiskunde kunt toepassen bij het oplossen van een ingewikkeld probleem. De methode maakt gebruik van de groepentheorie uit de algebra.Nieuws

2 April Site posted


           Speedcubing.com's
Workshop Rubik's Cube Site
Copyright © 2011 speedcubing.com
Rubik's CubeTM is a trademark of Seven Towns Ltd. Some of these puzzles may be trademarked. This site is not derived from, associated with, or endorsed by the holders of such trademarks. Top picture Copyright © 9x Siamese Mixed by Max Caley (MaxWiz)

De Rubik's Cube bestaat uit hoekstukken (hoekstukjes), centers en randstukken (randstukjes). Je leert hoe je een hoek- of randstuk kunt verplaatsen en draaien terwijl de overige stukken op hun plaats blijven.

De begrippen die we gebruiken voor het verplaatsen en draaien van hoekstukjes en de randstukjes zijn vertaald naar beeldende begrippen: je gaat drie geparkeerde auto's die in de verkeerde volgorde staan van plaats verwisselen. Daarbij maak je gebruik van een lege parkeerplaats. De Rubik's cube kan namelijk met een gelijksoortige aanpak opgelost worden!


©  BOMBAY TAXI 2