Copyright © 2011 speedcubing.com
Plaatsen van de  Middenlaag op de Rubik's   CUBE
Stap 3

Je gaat randen in de middenlaag verwisselen zonder de rest van de kubus door elkaar te draaien. Drie randen zijn namelijk heel makkelijk van plek te wisselen. In dit geval verwissel je een rand uit de gele bovenlaag met een rand in de middenlaag. Je volgt hier een het principe van "uit- en inparkeren".


Voordat je een rand verplaatst naar de middenlaag, moet je als eerste een rand zoeken in het gele bovenvlak die eigenlijk in de middenlaag hoort. Die herken je omdat die geen gele sticker heeft. Match de kleur van de rand met de kleur van het centrum. Het randstukje moet dan rechts of links in de middenlaag.
Dit is wat je doet als onderstaande de beginstand is. De rand moet naar rechts in de middenlaag.Dit is dus wat je doet als bovenstaande de beginstand is.
De rand moet naar links in de middenlaag.
Parkeer de "foute" rand uit: Draai het rechter vlak naar je toe, beweeg alleen de middenlaag en zet de "foute" rand in het rechter vlak, door de middenlaag een kwartslag tegen de klok in te draaien, draai dan het rechter vlak van je af (R' E R).
Match met het centrum: Zet de rand op de plek waar nu de "foute" rand in het bovenvlak zit; de sticker van de rand matcht nu met de kleur van het centrum (U').
Parkeer de middenrand in: Draai het rechter vlak naar je toe en zet de rand op zijn plek door de middenlaag een kwartslag met de klok mee te draaien. Draai het rechtervlak van je af (R' E' R).
Hieronder kun je zien wat je moet doen als de rand naar links moet. Druk op de      knop om een draai-voorbeeld te bekijken.
           Speedcubing.com's
Workshop Rubik's Cube Site
Hieronder kun je zien wat je moet doen als de rand naar rechts moet. Druk op de      knop om een draai-voorbeeld te bekijken.


Parkeer de "foute" rand uit: Draai het linker vlak naar je toe, beweeg alleen de middenlaag en zet de "foute" rand naar links, draai dan het linker vlak van je af (in notatievorm L E' L').


Match met het centrum:Zet de rand die naar de middenlaag moet op de plek waar nu de "foute" rand in het bovenvlak zit; de sticker van de rand matcht nu met de kleur van het centrum, in dit voorbeeld met het blauwe centrum (in notatievorm U).


Parkeer de middenrand in: Draai het linker vlak naar je toe, beweeg alleen de middenlaag en zet de "foute" rand in het linker vlak, dit doe je door de midden laag een kwartslag tegen de klok in te draaien, draai dan het linker vlak van je af (in notatievorm L E L').