Copyright © 2011 speedcubing.com
           Speedcubing.com's
Workshop Rubik's Cube Site
Hoeken maken van het eerste vlak op de Rubik's CUBE


Stap 2

We gaan het witte vlak compleet maken, en moeten dus de hoeken met een witte sticker plaatsen.

Een hoek met een witte sticker staat of in het gele vlak (de centrum sticker is geel) of de hoek staat in het witte vlak al dan niet gekanteld.
We beginnen met de hoeken met een witte sticker die in het gele vlak staan.
Elke hoek heeft drie zijden en dus drie kleuren stickers, er zijn twee situaties waar de "witte" sticker aan de zijkant zit.Hieronder kun je zien wat je moet doen. Druk op de      knop om een draai-voorbeeld te bekijken.Dit is wat je doet als onder staande de beginstand is, de witte stikkker aan de zijkant zit , gaan we als volgt te werk
De witte sticker zit rechts:

De witte sticker zit voor:

De witte sticker in het gele vlak naar boven gericht:
Hieronder kun je zien wat je moet doen. Druk op de      knop om een draai-voorbeeld te bekijken.Kantel de hoek: draai de hoek van je af, draai dan het bovenvlak een halve slag en draai het rechter vlak weer terug (R U2 R').

De witte sticker staat nu aan de zijkant, dus match en plaats zoals hierboven is beschreven.

Als er een witte hoek in het witte vlak gekanteld zit of op de verkeerde plek zit, dan zet je deze hoek eerst in het gele vlak. Hieronder is het voorbeeld als de witte sticker rechts zit. Dan begin je met deze hoek naar boven te draaien (R U R').

Nu staat de witte sticker aan de zijkant in het gele vlak, dus match en plaats zoals al eerder is beschreven. Hetzelfde draai je als de witte sticker onder in het witte vlak zit.

Als de witte sticker voor in het witte vlak zit, dan draai je de voorzijde tegen de klok in (F' U' F). Nu staat de witte sticker aan de zijkant in het gele vlak, dus match en plaats zoals hiervoor is beschreven


Plaats Hoek,  draai het vlak waar de hoek wit is een kwarslag te draaien, zodatde hoek wegdraait van het centrum met de matchende kleur; je hebt nu een witte rand in de middenlaag
Draai nu wit naar wit, het bovenvlak de witte hoeksticker naar de witte rand in de middenlaag
Draai nu de hoek en de witte rand naar beneden (in notatie vorm witte sticker zit rechts R U R' ; zit voor is het F' U' F).

Match dan de kant die niet wit is met een centrum sticker, door het gele bovenvlak te draaien, draai of kwartslag met de klok, of  halve slag of tegen de klok in zijn (in notatie vorm U of U' of U2).
Nu zit de hoek boven de plek waar hij hoort.

Als de witte sticker in het gele vlak naar boven gericht is, kun je hieronder zien wat je moet doen. Als bij de beginstand de witte sticker aan de bovenkant zit, zoals hierboven, dan ga je als volgt te werk:


Match dan de kant die niet wit is met een centrum sticker, zodanig dat deze kruislings match, door het "gele" bovenvlak te draaien, draai of kwartslag met de klok, of  halve slag of tegen de klok in zijn (in notatie vorm U of U' of U2 ).
Nu zit de hoek boven de plek waar hij hoort.